23 februari 2010

Bullbakning blev det också.

Japp då har jag fått igång bakningen. Det var riktigt kul och de går ju hur fort som helst att baka bullar och så blir det ju bra oxå.

Tänkte att nu ska jag göra lite till här hemma och då blev det bullar. Mycket stök blir det men oj så gott i slutänden. En bild säger mer än tusen ord. Så jag låter bilderna tala för sig själv med lite undertext så klart. =)

Receptet kommer från vetemjölspåsen det som dock inte står med som jag har haft i är 1 tsk med hjortronsalt. Degen tycker jag jäser mycket bättre och det blir mycket större bullar. Så det är ett litet tips.

Kavlat ut bulldegen och haft på smör, socker och vaniljsocker.

Rullat ihop degen och skär den.

Bullen "rullad" och klar för jäsning.

Bullarna färdiggräddade.

2 kommentarer:

ceciliaolucifer sa...

Hur rullar man en bulle? :)

Madde sa...

Först så drar jag ut bulldegen till en lång remsa och sen virar jag den i många varv. För att blanda smöret, vaniljsockret och sockret. Så det ska hamna lite varstans. Varav jag sen gör en knut av den och lägger ihop den i formen. Och så blir det så fina bullar.

Därav kallas det att man rullar en bulle.

Skicka en kommentar